Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

U nizu prethodno spomenutih beskorisnih službi koje plaćamo, sljedeća služba koja stvara osjećaj nesigurnosti opstanka u Hrvatskoj je policija. Zvuči grubo, ali činjenica je da je naša policija potpuno bespomoćna da nas oslobodi krupnog kriminala, nasilnika, bilo obiteljskih, bilo uličnih, da riješi provale,..., ostaje joj da ugnjetava bakice, kućne ljubimce i da izjednačava krivnju između napadača i počinitelja, kao što je to slučaj naročito kod obiteljskih nasilnika.

Zašto je tome tako? Zato što su krupni kriminalci zaštićeni među sobom, često i u vrhu same policije pa se običan policajac i ne usudi ništa poduzeti protiv njih. Zato im opet ostajemo mi, obični smrtnici. Naime, jučer su mi osvanuli u dvorištu da pitaju za nekakvog psa koji je prijavljen zato što laje na prolaznike. Prijava anonimna, svi psi laju i eto posla za našu policiju.

Prije nekoliko godina policajac je kaznio moga oca zato što je prelazio cestu pored zebre, a prelazio je pored zebre jer je prilaz samoj zebri bio zatrpan snijegom. Čovjek je morao uzeti slobodan dan, doći na sud (ne moram ni reći - pod stresom), podvrgnut besmislenom ispitivanju i na kraju platio kaznu. Ispitivanje je besmisleno iz više razloga - prvi je taj što su pitanja koja netko uopće može postavljati na tu temu zaista besmislena, a drugi je taj što odgovori ionako nisu bitni budući da će biti kažnjen štogod rekao, jer policajac je uvijek u pravu.... To što zimska služba nije odradila svoj posao, potpuno je nebitno. Zapravo, bilo bi bitno da je moj otac angažirao odvjetnika. Tada bi bila dovoljna jedna rečenica i neočišćeni snijeg bi bio olakotna okolnost. 

Znam za x slučajeva u kojima su kažnjeni žrtva i počinitelj. Ako vas netko napadne, čak i u vlastitom dvorištu, potpuno je besmisleno to prijaviti policiji, jer bit ćete kažnjeni JEDNAKO KAO I POČINITELJ. To je 100% tako, a ako slučajno vaš napadač uzme kakvog nadobudnog odvjetnika, može vam se čak desiti da prođete i gore od napadača. U svakom slučaju, u velikoj ste opasnosti ako policiji prijavite bilo kakav napad na sebe i od njih zatražite bilo kakvu zaštitu - proći ćete ponižavajuće ispitivanje i dugotrajno suđenje, a na kraju će vas to stajati značajnu svotu novca. Imate dvije mogućnosti - obraniti se sami i time i sami postati kriminalac ili ISELITI u neku humaniju zemlju.

Tag(s) : #policija, #nesigurnost
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: