Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

https://www.change.org/p/bryan-unplug-from-apartheid-israel?recruiter=841529660&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_page

Ovaj link za peticiju protiv apartheida u Palestini stavljam ovdje iz više razloga. Prvi je zato što je Hrvatska za dlaku izbjegla sudbinu Palestine, pri čemu bi hrvatski narod bio narod bez države, baš kao i oni, porobljen od došljaka. I dakako, nitko nam nije htio pomoći, jer da jest, Hrvatska je mogla biti oslobođena bez jedne jedine žrtve. 

Drugi je razlog taj što bih se na ovaj način htjela suprotstaviti Puhovskom i društvu, koje svaki pokušaj Hrvatske u ostvarenju suverenosti proglašava fašizmom, pri čemu bi Hrvati trebali hodati svijetom i svima i svakome se bez prestanka ispričavati za 2. svjetski rat, u kojem su većim dijelom bili na pobjedničkoj strani. Naročito je iritantno kad se bez prestanka moraš ispričavati državi koja sada i ovdje, u 21. stoljeću, živi fašizam, a to je Izrael. Smatram da bi Hrvati trebali biti među prvima koji Palestincima pružaju podršku upravo zbog vlastitog iskustva. Možda bismo trebali otvoriti oči i prestati biti licemjerni. Dok se Hrvati bore za egzistenciju i lutaju po svijetu u potrazi za poslom, dobronamjerni" političari i kulturnjaci" uzimaju naš novac u džep, putuju po svijetu i tamo nas blate. Blate nas o našem trošku. Cijelo vrijeme izdvajamo silan novac koji se troši mahom na sranja i na našu štetu.

Treći razlog za postavljanje linka je taj što me iritira licemjernost i svaki pokušaj manipulacije, pri čemu nas se zastrašuje i umjetno se stvara problem fašistoidacije", proglašava nas se fašistoidnima, problematičnima čim izreknemo svoje mišljenje o ičemu. Tješi me jedino što nismo jedini u toj poziciji - Roger Waters je odavno proglašen antisemitom samo zato što se zalaže za prestanak rata i priznavanje Palestine, države koja se na tom tlu spominje još u biblijsko vrijeme. Dakle, spominje se dulje od našeg stoljeća 7. 

Tag(s) : #Bryan Adams, #Roger Waters, #Palestina, #Jeruzalem
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: